woensdag 15 april 2009

Paasmaandag en noit noit...

Het is zo dat in alle ander ¨normale¨ gezinnen is rond om Pasen naar eieren gezocht …maar bij ons zijn we dan weer op zoek naar honden!!!
Het feit dat Nesi en Lotje nooit tegelijk los mogen is het aan de trouwe lezers van deze blog al bekend…
De 2 zijn vrienden voor het leven en samen los betekent uren langen rent en snuffel plezier….
In Spanje was het niet zo probleem maar eens in NL is het totaal ander verhaal…het stik overal met konijntjes en dat is wat hun zo geweldig vinden, dat hun alles maar dan echt alles vergeten!
We hadden van deze Pasen echt een feest gemaakt samen met Ricky voor onze eigen honden ( 8 stuk dan totaal ;-) en voor 2 ¨asiel zokers¨ Kiki en Yero en voor de loge hond Isis ….
Elke dag heel viel gewandeld op verschilde locaties…prachtig weer …gewond genieten…
Mandag ochtend woud we deze ¨3 daagse¨ wandel tocht afsluiten met een wandeling in de heiden…
Arme Lotje was als altijd, als de enige hondje aan een flexie lijn …ach wat zielig…ja,ja…Dan toch maar los? Voor een keertje? Even laten gaan? Even laten genieten van de vrijheid? Ach voor uit maar, dan …we hebben alle tijd …dan wachten we paar uurtjes…
MAAAAAAAAAAAAR …
Lotje is dus als verwacht van te door gegaan…en nam, als verwacht ook Nesi mee…Van paar uurtjes is heel dag en later ook heel nacht geworden!!! Dat was NIET de bedoeling! Dat hoef ik niet uit te legen….
Pas 20 uur later kwam Lotje terug op de parking plek…en dan zonder Nesi…
Dat was niet goed! Die 2 komen altijd samen terug…poot in poot! Maar niet deze keer…
Ik raak niet snel in paniek maar dit keer was ik even het hope kwijt…
Gelukkig maar kwam andere half uur later verlossen telefoontje van een lieve mevrouw die had Nesi in de ochtend gevonden bij schooltje. En Nesi, die normaal gesproken doen nooit ¨praten¨ met vreemde mensen, stapt, hoe kapot zij was van heel die tijd te lopen, in haar auto…
Dus end goed alles goed…alle 2 honden lagen tot woensdag avond plat! En special Nesi had vreeslijk last van haar spieren en gewrichten…zij vergeet eens dat zij al bijna 10 jaar oud is! En haar lijf is eenmaal al ouder en dat merkt zij pas later naar zo marathon avontuur…
Dat deze 2 dames NOIT meer tegelijk in hun leven samen los mogen is nu vast en zeker! Ik zeg niet gauw; noit noit …maar deze NOIT is echt NOIT!
Hier nog aantal foto’s van onze Paasmaandag… Gek genoeg komt Lotje of Nesi niet eens voorbij de lens!

1 opmerking:

Mieneke zei

PPFF Adela!,

Wat zul je in de zenuwen hebben gezeten na `de vakantie`van beide dames. Jeetje, wat een banjers, daar zijn die van mij nog niets bij.
Een paar uur is wel het uiterste.
Ze zullen wel hebben genoten voor de laatste keer!
Gelukkig zijn ze weer veilig thuis.

Lieve groetjes! Mieneke