dinsdag 5 februari 2008

Walvis

Een groep vissers heeft deze middag rond 16.00 uur een gewonde walvis van 15 meter lang ontdekt op het strand maar 100 meter van onze huis af…
De brandweer heeft de walvis nat gehouden, terwijl de kustwacht heeft geprobeerd het dier, welke in de branding vast lag terug de zee in te trekken. Dat is zo 30 minuten gebuurte...

Na een mislukte poging is besloten te wachten op betere omstandigheden, waarschijnlijk vloed. Nadat de brandweer en de kustwacht zijn vertrokken, hebben burgers uren in de zee met emmers water staan scheppen om de walvis nat te houden. Een burger is op eigen initiatief naar een verderop liggende vissersboot gezwommen om hulp te vragen en kwam met touwen terug gezwommen terwijl de autoriteiten toekeken. Alle pogingen ten spijt, kreeg men het dier niet van zijn plaats.

Toen de schemer inviel en het vloed werd,begon de walvis in alle hevigheid te bewegen, om zijn gevecht een kwartier later op te geven. Het dier is vanavond rond 20:30uur aan zijn verwondingen overleden.
Volgens de dierenarts die het dier onderzocht heeft was de walvis ongeveer 8 jaar oud….

Zo tris te zien zo prachtige bejst dood te gaan….

Nu licht zij daar allen in donker…..100 meter af van onze huis…







Walvis begrafenis 6.2.

1 opmerking:

Mieneke zei

Unieke maar verdrietige foto`s! Toch fijn dat zoveel vrijwilligers zo hun best hebben gedaan om haar te redden, helaas tevergeefs.

xx