donderdag 1 januari 2009

Beste wensen!

Het jaar wisseling was hel! Groter als we hadden verwacht…
In ochtend vroeg naar bos om het knallen afwijken. Maar het had niet mogen zijn. Ook in bos was het lawaai hoorbaar van alle kanten. Nesi zo bang, zo trillen en stijf van angst, niet meer uit auto willen stappen. We maakten dan een korte rondje langs paarden en koeien met rest van honden en snel terug naar huis. Daar kwam ik achter dat ik mij rijbewijs in bos kwijt geraakt. Hop, terug naar de bos. Rijbewijs met wonder terug gevonden….
Met Nesi was geen spraak en ook Abi was super onrustig. Blaffen in een stuk! Haren over heen op haar rug. Ook voor haar was het eerste oud-nieuw in NL. In Spanje was waak vuurwerk maar mestal kort en dan nog in verten maar nooit heel dag, overal en boven dient bij de voordeur…
Om 6 uur avond begon te zware knallen. Soms lijkt het net als een bom is beland in onze tuin, die afkomstig was van Midden-Oosten! Vreeslijk.
Nesi had we dan pillen gegeven. Dan gin zij in kast onder de trap half duf slapen. Abi blaft maar door en door…zij werd helemaal hyper. Ik woud haar geen pillen geven omdat ik weit dat zijn nog 2 dagen later last van heb. Maar later had we dat toch gedaan. Zij blaf nog als haar longen uit de borstkast…haar pooten 4 verschilde kanten op en zij lijkt net als zij fles whisky op had. En zo was dat tot 2 uur in nacht…toen was rust en Abi viel in diepe slap en zelf in ochtend was die niet waken te worden. Zielig…
Nesi is al weer stuk relax. Ook vertouw zij nog niet naar buiten te gaan…
Teckels waren dapper. En Elfje ook….dachten we…maar nu lijk zij ook beetje van slag. In Spanje deed zij waak blaffen tegen vermen mensen. Geen wonder naar alle lenden die haar mensen had aangedaan. Van af we in NL zijn doen zij dat helemaal niet meer. Het komt door, dat hier krijg zij zelf waak van mensen die we tegen komen een koekjes of aai…in biggen kon zij dat bijna niet geloven, het deed haar heel goed. Maar vandaag gedraagt zich als in SP. Zien zij mensen in verten en ren zij, hoe oud zij ook is, naar hun toen en blaffen, met haar diepen blaf! Mensen schrikken zich petje! Och och och….
Gelukkig maar is nu alles weer over..nu even paar dagen werken aan gedrag van hun beetje bijstel alles komt goed...
We gaan het 2009 tegen moet! Met hope op heel viel mooi honden-foto-momenten!


Bij deze nog als: Alle vrienden, kennissen en lezers van deze blog
HAPPY NEW YEAR!

1 opmerking:

Mieneke zei

Gelukkig Nieuwjaar! Ik ben ook blij dat het weer voorbij is, wat een ramp voor de honden, vooral Yentl zat weer helemaal in haar trauma, ze heeft haar plas weer 16 uur opgehouden, kreeg haar met geen mogelijkheid nr buiten.
Wens jullie allemaal een Gezond, Gelukkig en Zinvol 2009 toe met heel veel hondenliefde!!!